Tratamentul parodontal poate rezolva gingivita (inflamația acută a gingiei) sau boala parodontală (recunoscută in rândul pacienților sub denumirea de parodontoză) in proporție de 100% dacă aceste afectiuni sunt depistate in stadiile incipiente. Boala parodontala reprezintă una dintre cele mai frecvente afectiuni dentare la nivel mondial cu un impact important asupra stării de sănătate generala. Aceasta poate fi recunoscuta prin inflamația țesuturilor moi din jurul dinților (manifestata prin înroșirea si îngroșarea gingiei). In stadiile incipiente aceste simptome sunt însoțite de sângerare gingivala si durere in timpul periajului dentar. In stadiile avansate se remarca o scădere a nivelul gingiei (retractie gingivala), sangerare spontana si uneori prezenta unor secreții purulente, dar cea mai importantă este mobilitatea dentara care poate duce in cele din urma la pierderea dinților.
Cauzele apariției afecțiunilor parodontale sunt datorate bacteriilor ce trăiesc în cavitatea orală. Acestea, împreună cu alte substanțe provenite din alimentele procesate zilnic constituie o peliculă lipicioasă care se depune pe dinți și care formează placa bacteriană. Placa bacteriana este principala cauza a bolii parodontale, dar exista și alți factori favorizanți precum stilul de viața și cel alimentar unde rolul esențial îl are periajul dentar. Lipsa unei igiene orale corespunzătoare (periajul dentar realizat de 2 ori pe zi, utilizarea mijloacelor auxiliare precum ața dentara, periuțe interdentare, apa de gură, tehnica corecta de periaj gingivo-dentar) și a unui control stomatologic periodic realizat la un interval de 6-12 luni poate duce la apariția bolii parodontale.
Terapia bolii parodontale poate fi de natură chirurgicală sau nechirurgicală, ambele având ca scop menținerea pe o perioadă cât mai îndelungată a dinților pe arcada maxilară.
În clinica noastră sunt prezenți medici cu o vastă experiență pe această ramură a medicinei dentare, folosind tehnici actuale ce pot fi efectuate cu un disconfort minim pentru pacient. Pentru o identificare cât mai clară a unei soluții și pentru confortul pacienților noștri, în clinica noastră se pot efectua radiografii dentare, toate investigațiile fiind la cel mai înalt nivel.
Oferim o gamă largă de tratamente de cea mai înaltă calitate pentru sănătate orală.
Protetica este o ramură a medicinei dentare care se ocupă cu realizarea de coroane și lucrări fixe (punți) sau lucrări mobile (proteze parțiale sau totale).
Implantul dentar este una dintre cele mai eficiente metode de înlocuire a dinților lipsă, folosit și pentru îmbunătățirea stabilității protezelor dentare.
Reprezintă diagnosticarea, prevenția și tratamentul problemelor de poziție dentară. Acest tip de tratament este folosit în special pentru a muta dinții în poziția dorită.
Reprezintă un ansamblu de tratamente chirurgicale care presupun rezolvarea unor complicații apărute la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare
Este una dintre cele mai importante ramuri ale medicinei dentare se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afecțiunilor gingivale si parodontale.
Stomatologia pediatrică, sau pedodonția, constă în asistența stomatologică oferită celor mici, cuprinzând tratamente profilactive în vederea prevenirii cariilor.
Endodonția implică tratarea pulpei interioare a dintelui, abordând probleme precum infecțiile și menținând sănătatea dentară.
Odontoterapia se concentrează pe îngrijirea dentară comprehensivă, abordând măsuri preventive, diagnostice și tratamente pentru o sănătate orală optimă.