Copiii fac parte din categoria aparte de pacienți, datorită unor particularități a dinților de lapte și a dinților definitivi tineri. Stomatologia pediatrică, sau pedodonția, constă în asistența stomatologică oferită celor mici, cuprinzând tratamente profilactive (sigilări, fluorizări, îndrumări etc.) în vederea prevenirii cariilor. Erupția dințilorde lapte are loc, de principiu, în jurul vârstei de 2 ani, iar la nivel psihologic acest lucru are un efect aparte asupra pacientului. Importanțai dentificării unui medic stomatolog foarte bun, care să se plieze pe așteptările copilului, are o importanță majoră, deoarece acest lucru încuraja copilul să aibă o igienă orală corectă în perioada de creștere și nu numai.
În cadrul clinicii noastre, avem pedodonți special pregătiți profesional pentru a avea grijă de sănătatea cavității bucale a copilului dumneavoastră, dar și pregătiți să-i ofere acestuia o experiență cât mai plăcută și nedureroasă.
a. Înghesuirile dentare – reprezintă modificări ale poziției normale a dinților, cauzate de erupția întârziată sau prematură a dinților definitivi, sau din cauza unor dinți de lapte pierduți înainte de apariția arcadei dentare a dintelui definitiv. Importanța prezentării în fața unui medic pedodont este reprezentată de faptul că acesta poate observa micile modificări și să le monitorizeze, astfel încât probleme dentare ce pot apărea să fie prevenite.
b. Abcesul – constă în infecția apărută la nivelul dinților, manifestându-se ca o umflătură a gingiei. Cariile dentare netratate la timp conduc către apariția abcesului. Ignorarea acestei afecțiuni poate produce alte probleme orale ale micului pacient.
c. Bruxismul – reprezintă scrâșnirea dinților, care apar la copii fie din cauze medicale (alinierea necorespunzătoare a dinților), fie din cauze psihologice (stresul la copii). Medicul pedodont specialist poate corecta bruxismul prin purtarea unei gutiere din mulaj plastic.
- Periajul dentar. Chiar dacă cei mici învață să efectueze și activități în mod independent chiar de la vârste fragede, acest lucru nu se aplică în mod regulat și în cazul periajului dentar. Un periaj corect, aflat sub supravegherea medicului pedodont sau cel puțin a unui adult, poate scuti copilul de apariția unor probleme dentare. Medicii specialiști pedodonți din cadrul clinicii noastre recomandă ca periajul dentar al copilului sub 4 ani să fie efectuat de către un adult, iar după vârsta de 4 ani aceștia să fie doar supravegheați în timp ce desfășoară ei această activitate.
- Inhalosedarea – la copii – reprezintă o tehnică de sedare folosit în timpul unui tratament stomatologic, creat special pentru copiii anxioși sau cu teama de dentist.Tratamentul constă în administrarea unui gaz ilariant cu ajutorul unui aparat medical, care are efect de relaxare a celor mici. De asemenea, inhalosedarea poate fi efectuată și asupra copiilor care au suferit deja trauma la medical dentist. De menționat este faptul că pe perioada intervenției, copilul este cooperant și conștient.
Dinții de lapte au un rol deosebit de important, deoarece sunt un prim pas în procesul de dezvoltare a vorbirii, ajută dinții permanenți, menținând un spațiu necesar pentru erupere a acestora, împiedicând înghesuirea lor, dar și rol în a mesteca mâncarea corect. Medicii specialiști recomandă inclusive tratarea cariilor dinților de lapte, în primul rând deoarece acestea pot cauza dureri și pot îngreuna procedura medical dacă se ajunge la aceasta.
Oferim o gamă largă de tratamente de cea mai înaltă calitate pentru sănătate orală.
Protetica este o ramură a medicinei dentare care se ocupă cu realizarea de coroane și lucrări fixe (punți) sau lucrări mobile (proteze parțiale sau totale).
Implantul dentar este una dintre cele mai eficiente metode de înlocuire a dinților lipsă, folosit și pentru îmbunătățirea stabilității protezelor dentare.
Reprezintă diagnosticarea, prevenția și tratamentul problemelor de poziție dentară. Acest tip de tratament este folosit în special pentru a muta dinții în poziția dorită.
Reprezintă un ansamblu de tratamente chirurgicale care presupun rezolvarea unor complicații apărute la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare
Este una dintre cele mai importante ramuri ale medicinei dentare se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afecțiunilor gingivale si parodontale.
Stomatologia pediatrică, sau pedodonția, constă în asistența stomatologică oferită celor mici, cuprinzând tratamente profilactive în vederea prevenirii cariilor.
Endodonția implică tratarea pulpei interioare a dintelui, abordând probleme precum infecțiile și menținând sănătatea dentară.
Odontoterapia se concentrează pe îngrijirea dentară comprehensivă, abordând măsuri preventive, diagnostice și tratamente pentru o sănătate orală optimă.